Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per tal de recollir informació estadística sobre navegació i oferir-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, estarà acceptant el seu ús. [Més informació]
[X]
0
La cistella està buida
Inicio > Què és
Què és
Qui som
FAQS
FAQS
A continuació et contestem a les preguntes més freqüents que puguin sorgir en la utilitzación del nostre lloc web.

Cobertura i requisits de Gourmet La Vanguardia

Per ser client de Gourmet La Vanguardia és obligatori ser major d'edat i viure a Espanya, només es realitzen enviaments a la Península i Illes Balears.


Com donar-me d'alta a la web

Hi ha dues vies per a registrar-se:
  • A través de web www.gourmetlavanguardia.com seguint les instruccions indicades.
  • Trucant al nostre telèfon d'Atenció al Client: 935 500 105
Totes les gestions relacionades am la botiga, enviaments, cancel.lacions, canvis, etc., es poden gestionar sempre a través d'aquests dos canals.


Com puc comprar a través del lloc web?

L'usuari afegirà a la cistella de compra tots els productes, seleccions o subscripcions que desitgi. Una vegada finalitzada la tria procedirà a finalitzar la compra i si està registra't afegirà les seves dades de registre i si no ho està es registrarà al lloc web. Un cop finalitzat el procés de registre podrà seleccionar l'adreça d'enviar i introduir les dades de pagament per tramitar la comanda.

Com modificar les meves dades

Per aquest tipus de gestions pot trucar al 935 500 105 o si t'has registrat a través de la web, accedint a El meu compte on podràs gestionar les teves dades, adreces i subscripcions.


Seguretat i confidencialitat de dades

Gourmet La Vanguardia vetlla per la privacitat i confidencialitat de les dades dels seus usuaris/clients mitjançant l'ús de criptografia en totes les seves comunicacions. S'utilitza SSL en la comunicació entre extrems sobre internet i es pot veure visiblemente la seva utilització al navegador mitjançant el símbol del cadenat i el protocol https que antecedeix l'adreça electrònica de la web. Gourmet La Vanguardia és un site que compleix les normes PCI DSS de seguretat de la indústria bancària i està auditada per la companyia Macaffe.


Devolucions i/o canvis

El nostre objectiu és assegurar-nos que el client està totalment satisfet. Per aquest motiu, treballem perquè tots els productes i seleccions arribin en estat òptim de conservació al seu destí i mitjançant un servei d'entrega ràpid i eficaç.


Tara o error:

En el cas que el enviament resulti malmès o que no correspongui al que el client ha comprat o està subscrit, el soci haurà de contactar amb nosaltres en un termini de 7 dies des de la recepció de la mercaderia per a la gestió de la devolució i posterior canvi. La gestió de canvis i/o devolucions, en aquest cas, serà coordinada des de MONDOFINO,S.L. i les despeses seran a càrrec nostre.

Per a sol.licitar aquesta devolució, el client haurà de contactar amb el Servei d'Atenció al Client al 935 500 105 o enviant un e-mail a clientes@gourmetlavanguardia.com


Desistiment:

En el cas de no estar conforme amb els productes seleccionats, el client disposa d'un termini de 7 dies hàbils per a retornar la comanda, sense penalització i sense necessitat d'indicar-ne els motius, si bé el client haurà de fer-se càrrec del cost directe de la devolució de la comanda a MONDOFINO, S.L. Per a formalitzar la devolució, haurà de contactar amb nosaltres a través del 935 500 105 o enviant un e-mail a clientes@gourmetlavanguardia.com . Una vegada informats, indicarem al client la forma d'enviament al nostre magatzem de la comanda que haurà de trobar-se sense usar i amb totes les seves etiquetes, embalatges i documentació i elements accessoris originals. Si no fos així, MONDOFINO, S.L. es reserva el dret a denegar la devolució. La devolució d'imports pagats es realizarà el més aviat possible i, en tot cas, dintre dels trenta dies següents a la recepció de la comanda al nostre magatzem.