Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per tal de recollir informació estadística sobre navegació i oferir-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, estarà acceptant el seu ús. [Més informació]
[X]
0
La cistella està buida
Inicio > Què és
Què és
Qui som
FAQS
FAQS
A continuació et contestem a les preguntes més freqüents que puguin sorgir en la utilitzación del nostre lloc web.

Cobertura i requisits de Gourmet La Vanguardia

Per ser client de Gourmet La Vanguardia és obligatori ser major d'edat i viure a Espanya, només es realitzen enviaments a la Península i Illes Balears.


Com donar-me d'alta a la web

Hi ha dues vies per a registrar-se:
  • A través de web www.gourmetlavanguardia.com seguint les instruccions indicades.
  • Trucant al nostre telèfon d'Atenció al Client: 935 500 105
Totes les gestions relacionades am la botiga, enviaments, cancel.lacions, canvis, etc., es poden gestionar sempre a través d'aquests dos canals.


Com puc comprar a través del lloc web?

L'usuari afegirà a la cistella de compra tots els productes, seleccions o subscripcions que desitgi. Una vegada finalitzada la tria procedirà a finalitzar la compra i si està registra't afegirà les seves dades de registre i si no ho està es registrarà al lloc web. Un cop finalitzat el procés de registre podrà seleccionar l'adreça d'enviar i introduir les dades de pagament per tramitar la comanda.

En el cas de subscripció al Club de Vins, l'usuari afegirà a la cistella la selecció que desitgi i el nº d'unitats que vulgui rebre cada mes i un cop finalitzada la compra, passarà a formar part del Club de Vins i rebrà mensualment (si ho desitja) la caixa de 6 ampolles seleccionada per Gourmet La Vanguardia.


Els subscriptors del Club de Vins han de comprar cada mes?

En cap cas és obligatori comprar cada mes la selecció del Club. El client pot cancel.lar l'enviament mensual una vegada hagi rebut la informació sobre el mateix a través de El meu compte, al mailing informatiu sobre la Selecció del mes s'indica la data límit per a la cancel.lació. A més, oferim la possibilitat de que el client subscrit al Club desactivi els enviaments fins que decideixi tornar a activar-los també des de El meu compte a CLUB DE VINS; oferim dues opcions de subscripció: ACTIVA on es rep directament cada mes la selecció o A PETICIÓ on només es rep la selecció que el client sol.liciti a través del web o telefònicament.


Com modificar les meves dades

Per aquest tipus de gestions pot trucar al 935 500 105 o si t'has registrat a través de la web, accedint a El meu compte on podràs gestionar les teves dades, adreces i subscripcions.


Seguretat i confidencialitat de dades

Gourmet La Vanguardia vetlla per la privacitat i confidencialitat de les dades dels seus usuaris/clients mitjançant l'ús de criptografia en totes les seves comunicacions. S'utilitza SSL en la comunicació entre extrems sobre internet i es pot veure visiblemente la seva utilització al navegador mitjançant el símbol del cadenat i el protocol https que antecedeix l'adreça electrònica de la web. Gourmet La Vanguardia és un site que compleix les normes PCI DSS de seguretat de la indústria bancària i està auditada per la companyia Macaffe.


Devolucions i/o canvis

El nostre objectiu és assegurar-nos que el client està totalment satisfet. Per aquest motiu, treballem perquè tots els productes i seleccions arribin en estat òptim de conservació al seu destí i mitjançant un servei d'entrega ràpid i eficaç.


Tara o error:

En el cas que el enviament resulti malmès o que no correspongui al que el client ha comprat o està subscrit, el soci haurà de contactar amb nosaltres en un termini de 7 dies des de la recepció de la mercaderia per a la gestió de la devolució i posterior canvi. La gestió de canvis i/o devolucions, en aquest cas, serà coordinada des de MONDOFINO,S.L. i les despeses seran a càrrec nostre.

Per a sol.licitar aquesta devolució, el client haurà de contactar amb el Servei d'Atenció al Client al 935 500 105 o enviant un e-mail a clientes@gourmetlavanguardia.com


Desistiment:

En el cas de no estar conforme amb els productes seleccionats, el client disposa d'un termini de 7 dies hàbils per a retornar la comanda, sense penalització i sense necessitat d'indicar-ne els motius, si bé el client haurà de fer-se càrrec del cost directe de la devolució de la comanda a MONDOFINO, S.L. Per a formalitzar la devolució, haurà de contactar amb nosaltres a través del 935 500 105 o enviant un e-mail a clientes@gourmetlavanguardia.com . Una vegada informats, indicarem al client la forma d'enviament al nostre magatzem de la comanda que haurà de trobar-se sense usar i amb totes les seves etiquetes, embalatges i documentació i elements accessoris originals. Si no fos així, MONDOFINO, S.L. es reserva el dret a denegar la devolució. La devolució d'imports pagats es realizarà el més aviat possible i, en tot cas, dintre dels trenta dies següents a la recepció de la comanda al nostre magatzem.